Güney Kıbrıs Türkiye'nin sondaj çalışmalarını takip için İsrail'den İHA satın aldı

Güney Kıbrıs Türkiye'nin sondaj çalışmalarını takip için İsrail'den İHA satın aldı

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Türkiye'nin Akdeniz'deki sondaj faaliyetlerini gözlemlemek amacıyla İsrail'den 4 İHA satın aldı.

Güney Kıbrıs, Türkiye'nin Akdeniz'deki sondaj faaliyetlerini gözlemlemek amacıyla İsrail'den dört adet insansız hava aracı satın aldı.

İsrailli Aeronautics firmasının ürettiği İHA'larla, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Münhasır Ekonomik Bölgesindeki doğal gaz arama faaliyetlerini gözlemlemek için kullanılacağı belirtildi. Firma, müşteri gizliliğini gerekçe göstererek satışa ilişkin bilgi vermezken, yerel basın İHA'ların toplam fiyatının 13 milyon euro olduğunu yazdı.

Miktarın teyidi halinde Güney Kıbrıs ilk kez bu meblağda hava aracı satın almış olacak.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin, hidrokarbon arama lisansı verdiği alanlara Türkiye’nin sondaj gemisi yollaması bölgedeki gerginliğin tırmanmasına yol açmıştı. Türkiye, adanın güneyine petrol ve doğal gaz arama faaliyetlerini sürdürürken, Rum yönetimi bu bölgeler için arama hakkının İtalyan ve Fransız şirketlerine verildiğini belirtiyor.

wp-005.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.