Güney Kore ABD'yi İran yaptırımları nedeniyle eleştirdi

Güney Kore ABD'yi İran yaptırımları nedeniyle eleştirdi

Güney Kore yetkilileri, Washington yönetimini İran aleyhine yaptırımlar uygulayarak, İran’da tıbbi tedavi de dahil olmak üzere insani yardım konusunda ciddi sorunlara yol açtığı nedeniyle uyarıda bulundu.

Güney Kore’nin Yonhap Haber Ajansı'nda yayınlanan habere göre, Güney Kore şirketleri ABD yaptırımları nedeniyle insani ürünleri İran'a ihraç edemiyor ve bankaların önündeki engeller de bu ihracatın pratik olarak durmasına neden olmuş durumda.

İran'ın resmi haber ajanslarından IRNA'nın haberine göre; Güney Koreli yetkililerin geçtiğimiz hafta Washington’da ABD yetkilileriyle toplantı yaparak şikayetlerini Beyaz Saray yetkililerine sundukları bildirildi.

Güney Kore, ABD hükümetine şirketlerinin İran’a yaptırım nedeniyle mali hesapları kapatıldığından, tıbbi ve diğer eşyaları ve insani yardım malzemelerini İran’a gönderemediğini bildirdi.

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı, Güney Kore heyetinin ABD'den insani meselelerle ilgili yaptırımlar kaldırmaya ve Koreli firmaların bu alanla ilgili İran'a göndermesine izin vermesini vermesini istediklerini duyurdu.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.