Güney Kore'de Cadılar Bayramı kutlamasında izdiham: En az 151 ölü

Güney Kore'de Cadılar Bayramı kutlamasında izdiham: En az 151 ölü

Güney Kore'nin başkenti Seul'de Cadılar Bayramı kutlamaları sırasında dar bir sokakta yaşanan izdihamda en az 151 kişi hayatını kaybetti.

Güney Kore'nin başkenti Seul'de Cadılar Bayramı (Halloween) kutlamaları sırasında dar bir sokakta yaşanan izdihamda en az 151 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı.

Ulusal İtfaiye Teşkilatı yetkilileri 150 civarında kişinin yaralandığını, bunlardan 50'sinin kalp tedavisi gördüğünü belirtti.

Ayrıca itfaiye yetkilileri, yaralılardan bazılarının durumunun ağır olması nedeniyle can kayıplarının artabileceğini dile getirdi.

Cadılar Bayramı kutlamalarında yaşanan bu olay, Güney Kore'nin yakın tarihinde meydana gelen en ölümcül kazalardan biri olarak ülke tarihine geçti.

İçişleri Bakanlığı ve itfaiye yetkilileri ilk yaptıkları açıklamada, 100 civarında kişinin yaralı olduğunu duyurmuştu.

Ulusal İtfaiye Teşkilatı, sağlık yetkililerinin acil durumdaki kişi sayısını tam olarak belirlemeye çalıştığını aktardı.

Güney Kore'nin Ulusal İtfaiye Teşkilatı yetkililerinden Choi Cheon-sik, kutlamada arka tarafta olanların dar bir sokakta kalabalığı itmeleri sonucu izdiham yaşandığını düşündüklerini belirtti.

Yetkililer, büyük bir kalabalığın Seul'deki önemli parti noktalarından Itaewon’daki Hamilton Hotel yakınlarındaki dar bir sokakta yürüdüğü sırada çok sayıda kişinin kalabalığın arasında ezilerek öldüğünü kaydetti.

Kaynak: Euronews

whtspp.jpg

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.