Güney Kore'den 'ikinci dalga' uyarısı

Güney Kore'den 'ikinci dalga' uyarısı

Güney Kore koronavirüs vaka sayılarının artmasıyla ikinci dalga konusunda uyardı.

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, başkanlığının üçüncü yılı vesilesiyle televizyonda yaptığı konuşmada, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının herhangi bir zamanda tekrar geniş bir alana yayılabileceği konusunda endişelendiklerini ve bu yılın sonlarında ikinci bir dalga salgın yaşanabileceği konusunda uyardı.

Salgını önleme görevinden asla vazgeçmemeleri gerektiğini söyleyen Moon Jae-in, “Uzun bir savaştayız. Günlük yaşam yeniden döndükten sonra bile bu durum bitene kadar herkesten güvenlik önlemlerine ve kurallarına uymalarını istiyorum” dedi.

Güney Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, son 24 saat içerisinde 34 kişide daha koronavirüs tespit edildiğini ve bunun 9 Nisan'dan bu yana günlük en yüksek vaka sayısı olduğunu bildirdi.

Son verilere göre ülkedeki toplam vaka sayısı 10 bin 874’e, can kaybı ise 256’ya yükseldi.

Güney Kore'de vaka sayısının artmasının ardından başkent Seul'daki yakın zamanda açılan gece kulübü ve barlar tekrar kapatıldı.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.