Güney Kore'ye siber saldırı: Kuzey Kore'den kaçanların bilgileri çalındı

Güney Kore'ye siber saldırı: Kuzey Kore'den kaçanların bilgileri çalındı

Güney Kore'ye yapılan siber saldırı ile Kuzey Kore'den kaçarak Güney Kore'ye yerleşen bin kişi hakkındaki bilgilerin çalındığı bildirildi.

Güney Kore'de, Kuzey Kore'den kaçarak ülkeye yerleşen yaklaşık bin kişinin adres ve kimlik bilgileri korsan saldırıyla çalındı.

Hana Yeniden Yerleştirme Merkezi bölge ofisinden yapılan açıklamada, bilgisayarlarından birinin güvenlik duvarının kasım ayında bir süreliğine kırıldığının tespit edildiği belirtildi. Açıklamada, korsan saldırıdan Kuzey Kore'den kaçarak ülkeye yerleşenlerin etkilendiği kaydedildi.

Güney Kore Birleşme Bakanlığı da Kuzey'den kaçarak ülkenin güneydoğusuna yerleşen 997 kişinin doğum tarihleri, kimlikleri ve ev adreslerinin çalındığını duyurdu.

Polis, korsan saldırıyla ilgili soruşturma başlattı.

Savaştan sonra 30 bin Kuzeyli Güney Kore'ye kaçtı

Hana'nın, ülke çapında Kuzey Kore'den kaçarak Güney'e yerleşenlere hizmet veren 25 ofisi bulunuyor.

Kore Savaşı'nın (1950-53) sona ermesinden bu yana yaklaşık 30 bin Kuzey Korelinin Güney'e kaçtığı ifade ediliyor.

Güney Kore, geçmiş yıllarda benzer siber saldırılardan Pyongyang yönetimini sorumlu tutarken, Kuzey Kore bu suçlamaları kabul etmiyordu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.