Güney Osetya Rusya'ya katılım referandumunu askıya aldı

Güney Osetya Rusya'ya katılım referandumunu askıya aldı

Güney Osetya, Rusya'ya katılım için yapılması planlanan referandumu askıya aldı.   

Moskova'nın müdahalesi sonrası Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya’da yapılan seçimin galibi Alan Gagloyev, Rusya'ya katılım için yapılması planlanan referandumu askıya aldı.   

Rusya ile Gürcistan arasında 2008 yılında çıkan savaş sonrası bağımsızlığını ilan eden ve sadece Rusya tarafından tanınan Güney Osetya'da mayıs ayında liderlik seçimi yapıldı. 

Seçim kampanyası sırasında Güney Osetya'nın Rusya’ya katılması için 17 Temmuz’da referandum yapılması karar aldığını duyuran Cumhurbaşkanı Anatoliy Bibilov sandıkta mağlup oldu. Yarışı önde bitiren Alan Gagloyev yeni lider olarak göreve başladı.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Moskova, Güney Osetya-Rusya ilişkilerinde devamlılık umduğunu açıkladı. Ancak Güney Osetya'nın yeni lideri Gagloyev, Rusya'ya katılım referandumunu askıya aldığını duyurdu. 

Gagloyev tarafından imzalanan kararnamede, 'Rusya’nın meşru hak ve çıkarlarını ilgilendiren konularda tek taraflı bir referandum kararının kabul edilemezliği' vurgulandı. 

Aynı kararnamede, "Güney Osetya'nın Rusya ile daha fazla entegrasyonuyla ilgili tüm konularda Moskova tarafıyla gecikmeden istişarelerde bulunulması' emredildi.  

Eski Güney Osetya Cumhurbaşkanı Bibilov, Rusya’ya katılmak için 17 Temmuz’da referandum yapılmasına karar vermişti.

Gürcistan ise kendi topraklarının Rusya'ya katılması için yapılacak referandumu 'kabul edilemez' olarak nitelemişti.

Kaynak: Euronews

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.