Haaretz: İsrail'in başına gelen felaketin sorumlusu Netanyahu

Haaretz: İsrail'in başına gelen felaketin sorumlusu Netanyahu

İsrail basını, ülkede yaşanan çatışmaların ardından Başbakan Binyamin Netanyahu'ya ateş püskürdü.

İsrail'in en büyük gazetelerinden Haaretz, ülkede yaşanan olayların sorumlusunun İsrail Başbakanı Binyamin  Netanyahu olduğunu yazdı.

Haaretz'in yayın kurulu tarafından kaleme alınan değerlendirmede "Simchat Torah bayramında İsrail'in başına gelen felaketin açık sorumlusu tek bir kişidir: Binyamin Netanyahu." ifadeleri yer aldı.

Haaretz Netanyahu'yu suçladığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi:

"Engin siyasi deneyimi ve güvenlik konularındaki yeri doldurulamaz bilgeliğiyle övünen başbakan, Bezalel Smotrich ve Itamar Ben-Gvir'i kilit pozisyonlara atayarak bir ilhak ve mülksüzleştirme hükümeti kurarken ve Filistinlilerin varlığını ve haklarını açıkça görmezden gelen bir dış politikayı benimserken İsrail'i bilinçli olarak sürüklediği tehlikeleri tespit etmekte tamamen başarısız oldu."

Haaretz merkez sol fikriyatı benimseyen bir gazete olarak biliniyor. İsrail'de en fazla tiraja sahip olan üçüncü gazete niteliğindeki Haaretz ve ülke dışında da yoğun bir şekilde takip ediliyor.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.