Hafter güçleri Derne'de yargısız infazlara başladı

Hafter güçleri Derne'de yargısız infazlara başladı

Halife Hafter'e bağlı güçlerin gerçekleştirdikleri katliamlar kameralara yansıdı.

Uyarı: Haber içeriğindeki video rahatsız edici içerik barındırıyor olabilir.

Libya'nın doğusunda Libya Ulusal Ordusu adı altında organize olan Halife Hafter'e bağlı güçler Derne'de katliamlara başladı.

Kuşatma altındaki şehir

Eski adı Mücahitler Şura Konseyi olan ve daha sonra Derne Savunma Güçleri adını alan grup ile Hafter güçleri arasında çatışmalar bir süredir devam ediyordu. Uzunca bir süredir tamamıyla kuşatma ve abluka altında olan Derne şehri havadan ve karadan da bombalanmaktaydı. Aynı zamanda şehre gıda ve ilaç maddeleri de yeterli miktarda sokulmuyordu.

Derne düşmek üzere

Şehre yönelik saldırıda bir buçuk ay geride kalmış durumdayken, Derne Savunma Güçleri şehirde yalnızca birkaç mahalleyi kontrol edecek kadar gerilemiş durumda. Halife Hafter'in bayram gelmeden şehri tamamen ele geçirdiğini ilan etme isteği başarısız oldu. Derne şehrinde Hafter'in beklemediği bir direnişle karşılaştığı ve planlarının bu sebeple başarısız olduğu düşünülüyor.

Şehirde Hafter güçleri karşı saldırılar nedeniyle sık sık ele geçirdikleri bölgelerden çekilmek durumunda kalıyordu.

Yargısız infazlar başladı

Bölgeden yayılan görüntüler ise şehirde yargısız infazların başladığını gösteriyor. Sosyal medyada ve bölgeden haberler paylaşan yerel basında yer alan videoda, sivil kıyafetler içindeki iki silahsız erkeğin Hafter'e bağlı güçler tarafından işkence edilerek infaz edildiği görülüyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.