Hafter güçleri Trablus saldırısını yoğunlaştıracak

Hafter güçleri Trablus saldırısını yoğunlaştıracak

Halife Hafter'e bağlı güçlerin Trablus'a yönelik saldırılara ağırlık vereceği ifade ediliyor.

Halife Hafter'e bağlı güçlerin Trablus'a yönelik saldırılara ağırlık vereceği ifade ediliyor.

Hafter'e bağlı "Libya Ulusal Ordusu" adlı oluşumun sözcüsü Ahmed el Mismari tarafından yapılan açıklamada, saldırgan güçlerin geri çekilmediği, bölgedeki nüfusun yoğunluğu sebebiyle saldırıların şiddetinin azaldığı öne sürüdü.

Mismari rezerve birliklerin de saldırı için cepheye çağrılacağını, topçu ve piyade birliklerinin de savaşa dahil olabileceğini belirtti. Mismari'nin açıklamalardı Trablus önlerinde savaşın daha da yoğunlaşacağı şeklinde yorumlandı.

Trablus merkezli güçler bir süre önce Hafter güçlerini Trablus'un güneyindeki Ayn Zara mahallesinden çıkarmayı başarmıştı. Hafter güçleri bölgede hava saldırılarını sıklaştırmıştı.

Çatışmalar şu an Trablus merkezinin 11 kilometre dışarısındaki cephe hattında yoğunlaşmış durumda. Ağır silahların da kullanıldığı çatışmalarda her iki taraftan ve sivillerden hayatını kaybedenler olduğu belirtiliyor.

Kısa bir süre önce Trablus'a yönelik saldırının başladığını ilan eden Hafter güçleri başkente doğru ilerlemeye başlamıştı. Hafter'in Trump ile görüşmesinin ardından saldırıların şiddetlendiği göze çarpıyor.

şema.jpg

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.