Libya'da Hafter güçlerine IŞİD saldırısı

Libya'da Hafter güçlerine IŞİD saldırısı

Libya'nın orta kesiminde yer alan Sebha'da Hafter güçlerine yönelik bir saldırı düzenlendi.

Libya'nın orta kesiminde yer alan Sebha'da Hafter güçlerine yönelik bir saldırı düzenlendi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, ülkenin orta kesimindeki Sebha bölgesinde Halife Hafter'e bağlı güçlerin konuşlu bulunduğu askeri merkez, bir saldırıya hedef oldu.

"Ketibe Cibril el Baba" isimli askeri merkezi yönelik saldırının sorumluluğunu IŞİD üstlendi.

Örgüte bağlı Amak Ajansı üzerinden yapılan açıklamada, bir grup IŞİD mensubunun bugün sabah saatlerinde askeri merkeze yönelik saldırı gerçekleştirdiği öne sürüldü.

Örgütün açıklamasında IŞİD mensuplarının hafif silahlarla düzenlediği saldırıda en az 16 kişinin öldüğü ve yaralandığı iddia edildi.

IŞİD aynı zamanda saldırıda, askeri merkez içerisindeki hapishanede bulunan tüm mahkumların serbest bırakıldığını, çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiğini ifade etti.

Libya'nın orta kesiminde varlık gösteren IŞİD kısa bir süre önce de Cufra iline bağlı Fukaha beldesinde Halife Hafter'e bağlı güçlerin bir merkezine saldırı düzenlemiş, saldırıda askeri merkez kısa bir süreliğine IŞİD kontrolüne geçmişti.

Ülkenin kuzeyindeki Sirte'de 2016 yılının sonunda IŞİD'e yönelik operasyonun ardından şehir Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne bağlı güçlerin eline geçmişti. Bu tarihin ardından IŞİD, varlığını Libya'nın orta ve güneybatı kesimindeki kırsal alanlara kaydırmıştı.

ekran-resmi-2019-04-25-12.03.21.jpg

Libya'da tarafların kontrol alanları (Mepa News)

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.