"Hafter seçimler öncesinde Libya'nın güneyinde karışıklık çıkarmak istiyor"

"Hafter seçimler öncesinde Libya'nın güneyinde karışıklık çıkarmak istiyor"

Libya'da seçimlere yaklaşılırken, Halife Hafter'e bağlı güçlerle yerel unsurlar arasında çatışma çıktı.

Libya'nın güneyindeki Sebha şehrinde Halife Hafter'e bağlı birliklerle yerel güvenlik güçleri arasında çatışma çıktığı, Sebha'da gerginliğin halen tamamen sona ermediği belirtildi. 

Libya'da bir hafta sonra gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde, 1 yılı aşkın süredir devam etmekte olan ateşkes sürecinde ilk kez şiddetli bir çatışma yaşandı.

Bölgenin konumu:

"Hafter güçleri araçları çaldı"

AFP'ye konuşan Sebha polis yetkilisi, çatışmanın Hafter milislerinin Sebha'da 11 adet arazi aracı çalmasının ardından polis gücünün müdahalesi üzerine gerçekleştiğini, can kayıplarının yaşandığını belirtti.

Sebha'daki yerel yetkililer Hafter'i ve milisleri seçim öncesinde kasten ülkenin güneyinde istikrarsızlık çıkarmakla suçladı.

Libya'da 24 Aralık'ta gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanlığı seçiminde halen bazı adayların seçime girip giremeyeceğinin netleşmemesinin seçimlerin iptaline veya tanınmamasına yol açabileceği düşünülüyor. Bu durumda Libya'da iç savaşın yeniden başlamasından endişe ediliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.