Hafter Sirte'den çekilmeyi kabul etmiyor

Hafter Sirte'den çekilmeyi kabul etmiyor

Mareşal Halife Hafter liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu (LUO) adlı oluşum, Sirte'nin silahtan arındırılmış bölgeye dönüştürülmesi önerisini kabul etmediğini bildirdi.

Mareşal Halife Hafter liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu (LUO) adlı oluşum, Birleşmiş Milletler’in Libya Destek Misyonu (UNSMIL) ile Batı tarafından desteklenen ABD’nin ‘stratejik Sirte şehrinin silahtan arındırılmış bölgeye dönüştürme’ önerisini kabul etmediğini bildirdi. LUO, kuvvetlerinin "Sirte ve çevresinden 1 santim bile geri çekilmeyeceğini, hazırlıklarına devam edeceğini ve şehri işgalcilere teslim etmeyeceğini" duyurdu.

Şarkul Evsat'ın haberine göre, LUO Sözcüsü Ahmed el-Mismari geçen çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında ABD’nin Libya Büyükelçisi Richard Norland’ın ve Libyalılar adına konuşan diğer isimlerin, Sirte çevresinde silahsızlanma çözümünü desteklemeyi önerdiğini aktardı.

Sirte’yi silahtan arındırılmış bir bölgeye dönüştürmenin amacını sorgulayan Mismari, “Bu öneriye yanıt verirsek, Sirte’den sonra ez-Zuveytinah, Brega ve el-Harika’nın peşine düşecekler” şeklinde konuştu. Mismari, silahtan arındırılması gereken bölgenin Sirte ve Cufra değil, Trablus olması gerektiğini savundu.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.