ABD: Libya'daki tüm taraflarla teması sürdüreceğiz

ABD: Libya'daki tüm taraflarla teması sürdüreceğiz

ABD'nin Libya Büyükelçiliği, tüm Libyalı taraflarla aktif temasta olmaya devam edeceğini açıkladı.

ABD'nin Libya Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, Büyükelçi Richard Norland'ın, ülkede kalıcı bir ateşkesi güçlendirecek, ekonomi kurumlarında şeffaflığı sağlayacak ve siyasi süreci Birleşmiş Milletler (BM) himayesinde ilerletecek nihai bir yerel çözüm formülüne ulaşma çabalarına ilişkin bilgi almak için Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin (UMH) Başbakanı Fayiz es-Serrac ile telefonda görüştüğü bildirildi.

Açıklamada, Libya'nın egemenliğinin savunulması, ülkenin orta kesiminde (Sirte ve Cufra) silahtan arındırma çözümünün uygulanması ve Ulusal Petrol Kurumu’nun tüm Libyalılar adına hayati görevini icra etmesinin sağlanması için ülkedeki sorumluluk sahibi tarafların ortak çaba harcadığı kaydedildi.

Açıklamada, büyükelçiliğin, dış müdahaleyi reddeden ve barışçıl bir diyalog içinde bir araya gelmek isteyen tüm Libyalı taraflarla aktif temasta olmaya devam edeceği ifade edildi.

Bu Libyalı taraflara, UMH’nin yanı sıra Halife Hafter'i destekleyen Tobruk kentindeki Temsilciler Meclisi’nin de dahil olduğu aktarıldı.

Büyükelçi Norland'ın, UMH’nin İçişleri Bakanı Fethi Başağa ile de Sirte ve Cufra'da kapsamlı bir yerel çözüme ulaşılması yolunda taraflar arasında güven inşa edilmesi için harcanan çabalara ilişkin görüştüğü belirtildi.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.