Hafter'e bağlı güçler: Libya'da üst düzey bir El Kaide liderini öldürdük

Hafter'e bağlı güçler: Libya'da üst düzey bir El Kaide liderini öldürdük

Libya'nın doğusunu kontrol altında tutan Halife Hafter'e bağlı güçler, El Kaide bağlantılı üst düzey bir ismi öldürdüklerini öne sürdü.

Libya'nın doğusunu kontrol altında tutan Halife Hafter'e bağlı "Libya Ulusal Ordusu", ülkenin güneyinde El Kaide bağlantılı üst düzey bir ismi öldürdüklerini öne sürdü.

Kısa bir süre önce ülkenin güneyinde operasyon başlattıklarını açıklayan "Libya Ulusal Ordusu", bölgede üst düzey bir ismi öldürdüklerini açıkladı.

Oluşumun sözcüsü Ahmed el Mismari tarafından yapılan açıklamaya göre, İslami Mağrip El Kaidesi komutanlarından Ebu Talha el Libi bölgedeki çatışmalarda öldürüldü.

Ebu Talha el Libi'nin 2016 yılının Kasım ayında bir ABD hava saldırısında öldürüldüğü öne sürülmüştü.

Mismari, Ebu Talha'nın yanı sıra Mısırlı Abdullah El Desuki ve Libyalı Mehdi Dengu'nun da öldürüldüğünü iddia etti.

El Kaide iddiaya dair bir açıklama yapmadı.

Mismari bir süre önce askeri birliklerinin ülkenin güneyini "temizlemek" için operasyon başlatmaya hazır olduğunu dile getirmiş, operasyonun amacının Libya'nın güneyinde "çeteleri, IŞİD'i ve yabancı paralı askerleri safdışı etmek" olduğunu söylemişti.

Kaynak: Mepa News

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.