Hafter'in sözcüsünden tehdit: Türk askerlerinin sonu gelecek

Hafter'in sözcüsünden tehdit: Türk askerlerinin sonu gelecek

Halife Hafter komutasındaki Libya Ulusal Ordusu adlı oluşumun sözcüsü Ahmed el-Mismari, "Genel Komutanlığımız, Libya halkının egemenliği ve arzularından ödün vermeyecek. Trablus sahillerinde Türk askerlerinin sonu gelecek" açıklamasında bulundu.

Halife Hafter komutasındaki Libya Ulusal Ordusu adlı oluşumun sözcüsü Ahmed el-Mismari, Türkiye'nin olası askeri müdahalesi ve Zuveytine'de bulunan petrol kuyusunun, Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) gelir sağladığı gerekçesiyle kapatılmasına ilişkin açıklamada bulundu.

Sputnik'in aktardığına göre, Mismari düzenlediği basın toplantısında "Öfkeli kitleler petrol sahalarında üretimi durdurdu" diyen Mismari, "Genel Komutanlığımız, Libya halkının egemenliği ve arzularından ödün vermeyecek" dedi.

Türkiye tarafının UMH'ye destek için Libya'ya asker gönderme yönündeki kararına bir kez daha tepki gösteren Mismari, "Trablus sahillerinde Türk askerlerinin sonu gelecek" diye konuştu.

Sözcü, "Petrol limanlarını kapatan Libya halkıdır ve biz onları korumalıyız" diye ekledi.

Liman bölgesi Zuveytine'de bulunan petrol tesislerinde üretim, protesto gösterilerinin ardından durdurulmuştu.

Libya, 2010 yılında günlük 1.6 milyon varil petrol üretirken, NATO müdahalesi sonrası yaşanan istikrarsızlık nedeniyle bu oran giderek düşmüştü.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.