Hafter Libya zirvesi öncesi destek arayışı için Atina'da

Hafter Libya zirvesi öncesi destek arayışı için Atina'da

Halife Hafter, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile bir araya geldi.

Libya'nın doğusundaki silahlı güçlerin lideri Halife Hafter, ani Yunanistan ziyareti kapsamında Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile başkent Atina'da bir araya geldi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de 19 Ocak'ta düzenlenecek Libya konulu konferans öncesinde Yunan yetkililerle temaslarda bulunmak üzere perşembe günü akşam saatlerinde Atina'ya gelen Hafter, önce Dışişleri Bakanlığına giderek Dendias ile daha sonraysa Parlamentoda Başbakan Miçotakis ile görüştü.

Miçotakis-Hafter ikilisi görüşmesi sonunda açıklama yapılmazken, Dendias, Hafter ile sabah saatlerinde yaptığı yaklaşık bir saatlik görüşmede Libya konusunun ele alındığını söyledi.

Dendias, "Mareşal Hafter'den Berlin Konferansına yapıcı şekilde katılmasını istedik. (Hafter'i) Ateşkesi, güvenlik ortamının yeniden sağlanmasını, paralı askerlerin uzaklaştırılmasını ve es-Serrac (Birleşmiş Milletler nezdindeki meşru Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz) ile Erdoğan'ın imzaladığı kanunsuz anlaşmaların geçirsizliğinin tanınmasını başarması konusunda cesaretlendirdik” ifadelerini kullandı.

"Komutanın tüm bu değerlendirmeleri kabul ettiğini büyük bir memnuniyetle söylemeliyim" şeklinde konuşan Dendias, ülkesinin Libya'ya silah sevkıyatı yasağı konusunda Avrupa'ya yardıma istekli olduğunu belirtti.

Yunan basınında yer alan haberlerde ise perşembe gecesi gece saatlerinde Atina'ya gelen Hafter'in ziyaretinin güvenlik nedeniyle önceden açıklanmadığı belirtildi. Hafter'in Atina'ya geliş saati ve uçağın hangi havaalanına indiği konusunun bu nedenle gizli tutulduğu bildirildi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.