Erdoğan'dan Berlin'de düzenlenecek 'Libya Konferansı'na dair açıklamalar

Erdoğan'dan Berlin'de düzenlenecek 'Libya Konferansı'na dair açıklamalar

Libya konferansı için Berlin'e giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kritik zirve öncesi Atatürk Havalimanı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Libya konferansı için Berlin'e giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kritik zirve öncesi Atatürk Havalimanı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Yunanistan'ın müzakerelere davet edilmemesini değerlendiren Erdoğan, "Yunanistan Almanya’ya davet edilmediği için ciddi bir rahatsızlık içinde. Libya ve Türkiye arasında yapılan anlaşma Yunanistan’ı malum çıldırtmıştı. Bunun ardından da rövanşist anlayışla bunu nasıl geri alırız çabasına girdi" dedi.

'Miçotakis oyunu yanlış oynuyor'

Erdoğan, Libya'nın doğusunu kontrol eden Halife Hafter'in Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis görüşmesine ilişkin, " Bunun bir kıymeti harbiyesi yok. (Miçotakis ) tuttu Hafter’i Yunanistan’a davet etti. Bu görüşmeleri yaptılar ama hiçbir kıymeti yok. Hafter Almanya’ya geldiğinde orada neler söyleyecek hepsini orada görme imkanımız olacak. Miçotakis oyunu yanlış oynuyor, attığı adımlar adım değil, sürece yanlış başladı" ifadelerini kullandı.

'Türkiye Libya’da barışın anahtarı olmuştur'

Hafter'in Libya'da IŞİD ve El Kaide gibi örgütlere zemin hazırladığını savunan Erdoğan, "Hafter yanlısı grupların saldırıları tüm Akdeniz havzasını tehdit eder hale gelmiştir. Darbeci Hafter’in saldırıları karşısında uluslararası toplum maalesef gereken tepkiyi göstermemiştir. Bu zirvenin ancak bugün düzenleniyor olması elbette düşündürücüdür. Meşru Libya hükümetiyle iki mutabakat muhtırasıyla işbirliğimizi perçinledik. Türkiye Libya’da barışın anahtarı olmuştur. Libya’da sükunet sayın Putin ile yaptığımız ateşkes çağrısıyla sağlanmıştır. Ülkemiz Libya’nın geleceğine sahip çıkmıştır. Berlin kongresini önemli bir adım olarak görüyoruz" diye konuştu.

'Bize ulaşmış böyle bir metin yok'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Zirvesi’ndeki taslak metnin basına sızdığına dair iddialar hakkında ellerinde bir taslak metin olmadığını ifade ederek, "Bize ulaşmış böyle bir metin yok. Herhalde böyle bir şey olsa benim de haberim olur. BM riyasetinde Libya’da seçim atmosferine girilmesi olumlu bir gelişme olacaktır ama bunun sağlıklı bir şekilde olması gerekir. Silahların gölgesinde bir seçim düşünülemez" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in davetine icabetle "Libya" konusunda gerçekleştirilecek zirveye katılmak üzere Almanya'ya gidiyor.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.