Haiti Cumhurbaşkanı suikastı: ABD'de bir kişi tutuklandı

Haiti Cumhurbaşkanı suikastı: ABD'de bir kişi tutuklandı

Haiti cumhurbaşkanını öldürme suçlamasıyla Panama'da gözaltına alınıp ABD'ye teslim edilen Haitili Mario Palacios tutuklandı.

ABD'de Kolombiya asıllı Mario Palacios, 7 Temmuz 2021'de işlenen Haiti cumhurbaşkanı cinayeti nedeniyle tutuklandı.

7 Temmuz 2021'de Cumhurbaşkanı Jovenel Moise (1968-2021) Haiti'nin başkenti Port-au-Prince'in Petion-Ville semtindeki evinde vurularak öldürülmüştü. Suikastın kim tarafından ve hangi motivasyonla işlendiği ise belirlenememişti.

Mario Palacios'un suikastın ardından hızla Haiti'den ayrılması şüphe uyandırmaya yeterli görülmüştü. Aylardır aranan Mario Palacios'un önce Jamaika'ya gittiği, oradan da Panama'ya geçip bu ülkeye yerleştiği tespit edilmişti. ABD'nin talebi üzerine Panama Palacious'u gözaltına alıp ABD'ye teslim etti.

Palacios'un 1979 doğumlu, Haiti doğumlu ve Haiti vatandaşı olduğu bildirildi.

CNN'e konuyla ilgili açıklamada bulunan ABD'li bir yetkili suikastin faili olduğundan şüphelenilen Mario Palacios'un sorgulanacağını açıkladı.

CNN'e Palacios'un avukatı da konuştu. Palacios'un avukatı Alfredo Izaguirre, müvekkilinin bu ay yapılacak ön duruşmada "muhtemelen suçsuz olduğunu ileri süreceğini" söyledi, ancak kendisinin henüz bu doğrulayamayacağını ekledi.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.