Hakimlerden Buteflika'ya protesto: Görevimizi yapmayız

Hakimlerden Buteflika'ya protesto: Görevimizi yapmayız

Aleyhinde protestoların yayıldığı ülkesine İsviçre'deki tedavisinin ardından geri dönen Cezayir Devlet Başkanı Buteflika'yı bu kez de hakimler protesto etti ve seçimlerden adaylığını çekmemesi halinde görevlerini yapmayacaklarını açıkladı.

Devlet Başkanı Abdulaziz Buteflika'nın uzun süredir yaşadığı sağlık sorunlarına rağmen 18 Nisan'daki seçimlerde bir kez daha aday olacağını açıklamasının ardından protestolara sahne olan Cezayir'de sular durulmuyor.

Bini aşkın Cezayirli hakim, 82 yaşındaki Buteflika'nın adaylıktan çekilmemesi halinde seçimlerde gözlem görevini yerine getirmeyeceklerini açıkladı. Buteflika karşıtı gösterilerin üçüncü haftasına girdiği ülkedeki hakimlerin ortak bildirisinde, "İktidarın tek kaynağı olan halkın iradesinin aleyhinde yürütülen bu seçim sürecine nezaret etmekten geri durma niyetimizi duyuruyoruz" denildi. Hakimler ayrıca, ülkede "adaleti tekrar sağlamak" için yeni bir örgütlenmeye gideceklerini duyurdu.

Bu açıklamaya tepki gösteren Cezayir Adalet Bakanı Tayib Luh, hakimlerin tarafsız olması gerektiğini söyledi. Ennahar TV'nin haberine göre, Cezayir Adalet Bakanı, "Sebep ne olursa olsun, hakimler her zaman bağımsız olmalı" ifadesini kullandı.

Cezayirli imamlar da Diyanet İşleri Bakanı'ndan hükümet yanlısı vaaz vermeleri için kendilerine baskı yapmayı bırakmasını istedi. Liderlik ettiği bağımsız bir grup imam adına konuşan Cemil Gul, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bırak da işimizi yapalım. Müdahale etme." ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.