Halid Meşal: İslam ümmeti savaşa dahil olmalı

Halid Meşal: İslam ümmeti savaşa dahil olmalı

Halid Meşal Kudüs Kılıcı Operasyonu’nu hakkında açıklamalarda bulundu.

Hamas'ın halen yurt dışı başkanlığını yürüten eski Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, "Kudüs Kılıcı Operasyonu’nun, Filistin direnişindeki dönüm noktasını ifade ettiğini, kendilerini kurtuluşa, İsrail'i ise mağlubiyete yaklaştırdığını ve Filistin davasını yeniden ümmet içinde şaha kaldırdığını" söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Lübnan’daki el-Fecr radyosuna konuşan Meşal, İsrail makamlarını geri adım atmak zorunda bırakan Kudüs Kılıcı Operasyonu’nun, Filistin’deki tüm kesimleri yakından ilgilendirdiğini ve İsrail ordusunun imajını yok ettiğini belirtti.

"İslam ümmeti savaşa dahil olmalı"

İsrail'in saldırıları karşısında İslam aleminin, Filistinlilere acil destek sağlaması ve sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini aktaran Meşal, siyasi arenada daha güçlü ve etkili olmaları için İslam ümmetinin Filistin’i özgürleştirme savaşına dahil olması gerektiğini hatırlattı.

Son olarak Meşal, önce Kudüs’te baş gösteren ardından Gazze Şeridi’nde yükselen "direniş kasırgasına" verdikleri destekten ötürü Lübnan'a ve oradaki mülteci kamplarında yaşayan Filistinli mültecilere teşekkür etti.

Filistinli direniş grupları, İsrail askerlerinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescidi Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çekilmesi için 10 Mayıs Pazartesi günü İsrail’e 18.00'e kadar süre tanımıştı. 

İsrail güçlerinin Mescidi Aksa ve Şeyh Cerrah'tan çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları, İsrail'e çok sayıda roket fırlatmıştı. Bunun üzerine İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik "Surların Muhafızı" adıyla askeri operasyon başlatıldığını duyurmuştu.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.