Haluk Bayraktar: Suudi Arabistan'la Türkiye tarihinin en büyük ihracat sözleşmesi imzalandı

Haluk Bayraktar: Suudi Arabistan'la Türkiye tarihinin en büyük ihracat sözleşmesi imzalandı

Baykar CEO'su Haluk Bayraktar, Suudi Arabistan ile imzalanan anlaşmanın detaylarına ilişkin açıklamada bulundu.

(Fotoğraf: Baykar)

Baykar CEO'su Haluk Bayraktar, Suudi Arabistan'a AKINCI taarruzi insansız hava aracı satılmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Bayraktar CNN Türk'e yaptığı açıklamada, "İki ülke arasındaki derin bağları güçlendiren önemli bir adım atıyoruz. İmzaladığımız anlaşma, insansız hava araçları teknolojisi alanında yeteneklerimizi artırırken, Suudi Arabistan'ın yüksek teknoloji geliştirme kabiliyetinin gelişmesine katkıda bulunacak. Bu iş birliği sadece ülkelerimiz arasındaki bağları güçlendirmekle kalmayıp, bölgesel ve küresel barışa da katkı sağlamayı hedefliyor." dedi.

Baykar olarak 1 yıldan fazla bir süredir Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı ile taarruzi sınıf AKINCI İHA projesi ile ilgili görüşmeler yürüttüklerini söyleyen Bayraktar, "Dün Cumhurbaşkanımız, Suudi Arabistan Prensi huzurunda anlaşma imzalandı. Bu anlaşma Türkiye Cumhuriyet tarihimizin tek seferde imzalanmış en büyük ihracat sözleşmesi. Mutluyuz, ülkemizin milli teknoloji hamlesi vizyonuyla gelmiş olduğu noktadan dolayı gururluyuz. Bu anlaşma ile birlikte bu aslında ilk anlaşma, bizimle birlikte bunun akıllı mühimmatları, faydalı yükleri, çok daha büyük anlaşmaların yakın zamanda imzalanması bekleniyor." diye konuştu.

Suudi Arabistan'da üretim sinyali

Daha önce AKINCI'nın 6 ülkeye satıldığını belirten Bayraktar Suudi Arabistan'ın ihracat sözleşmesi yapılan 7'nci ülke olduğunu söylerken "İş birliği, teknoloji transferi, lokal üretim konularında yapmış olduğumuz ihracat kapsamında gerçekleşecek. Savunma ve havacılık sektörü adına hayırlı ve uğur olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.