Hama saldırısını üstlenen 'Saraya el Cihad' kimdir?

Hama saldırısını üstlenen 'Saraya el Cihad' kimdir?

Hama'da rejimin hava üssüne düzenlenen saldırının sorumluluğunu üstlenen grup kimdir?

Hama'da rejimin hava üssüne düzenlenen saldırının sorumluluğunu üstlenen grup kimdir?

Suriye'nin Hama ilinde Esed rejiminin kontrolündeki Hama askeri hava üssünde geçtiğimiz gün art arda en az 6 büyük patlama meydana gelmişti.

Patlamalardan bir gün sonra "Saraya el Cihad" isimli bir grup, sosyal medya ağları üzerinden yaptıkları bir açıklamayla, saldırıyı kendilerinin düzenlediğini öne sürmüştü.

Grup aynı zamanda Hama askeri hava üssü içinden olduğu belirtilen görüntüleri de kamuoyuna servis etmişti.

"Saraya el Cihad" kimdir?

Suriye'den yerel haber aktarımı yapan, "Hama Now" isimli ajansın dün geçtiği habere göre, Saraya el Cihad grubunun büyük bir çoğunluğu eski "Cundu'l Aksa" üyelerinden oluşuyor. Ajansın konuyla ilgili geçtiği haber herhangi bir ayrıntı içermiyor.

Aynı şekilde Suriye sahasından aktardığı haberlerle bilinen "Orient News"in konuyla ilgili yaptığı haberde ise bu iddia doğrulanmıyor.

Orient News'in görüştüğü ve eski Cundu'l Aksa yöneticilerinden olduğu belirtilen "Ebu Ubeyde el Hamavi", Saraya el Cihad isimli grubun eski Cundu'l Aksa üyeleri tarafından teşkil edildiği bilgisine ilişkin, "Böyle bir şeyin olabileceğini sanmıyorum. Çünkü daha önce böyle bir oluşumu duymadık" ifadelerini kullandı.

Hamavi, Cundu'l Aksa grubunun tamamen feshedildiğini, ilk etapta birçok savaşçının IŞİD'e katıldığını sonradan ise Türkistan İslam Partisi ve Hurras ed Din gruplarına da katılanların olduğunu sözlerine ekledi. 

Eski Cundu'l Aksa yöneticilerinden olduğu belirtilen Ebu Ubeyde el Hamavi ayrıca, eski Cundu'l Aksa üyelerinin bazılarının da hiçbir grupla bağlantısı olmadığını, normal yaşamlarını sürdürdüğünü belirtti.

Hamavi tüm bu sebeplerden ötürü Saraya el Cihad yapılanmasının eski Cundu'l Aksa üyelerinden oluşmasının mümkün olmadığını belirtti.

Hama askeri hava üssüne yönelik bu şekilde bir saldırı düzenlenmesinin çok güç olduğunu belirten Hamavi, Saraya el Cihad isimli grubunu Hurras ed Din ve Tahriru'ş Şam Heyeti ile bağlantılı olduğu iddialarının da gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Geçtiğimiz 18 Mayıs tarihinde Suriye'nin orta kesiminde yer alan Hama iline bağlı hava üssünde şiddetli patlamalar meydana gelmiş, ismi ilk defa duyulan "Saraya el Cihad" isimli oluşum saldırının sorumluluğunu üstlenmişti.

Grubu sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda, saldırıyla ilgili bilgiler dışında herhangi bir bilgi yer almıyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum