Suriye'de rejimin hava üssünde meydana gelen patlamaları 'muhalifler' üstlendi

Suriye'de rejimin hava üssünde meydana gelen patlamaları 'muhalifler' üstlendi

Hama'da askeri hava üssünde meydana gelen patlamaların sorumluluğunu ismi ilk kez duyulan bir oluşum üstlendi.

Hama'da askeri hava üssünde meydana gelen patlamaların sorumluluğunu ismi ilk kez duyulan bir oluşum üstlendi.

Hama'da geçtiğimiz gün Rusya ve İran destekli rejim koalisyonuna ait hava üssünde meydana gelen şiddetli patlamaların sorumluluğunu, ismi ilk kez duyulan bir grup üstlendi.

İsmi daha önce duyulmamış "Saraya el Cihad" isimli oluşum sosyal medya ağları üzerinden yaptığı açıklamada, Hama Askeri Hava Üssü'nde meydana gelen patlamalardan sorumlu olduklarını açıkladı.

Grup tarafından yapılan açıklamada, hava üssündeki mühimmat deposuyla rejime ait patlayıcı üretim merkezinin saldırıda hedef alındığı öne sürüldü.

"Varil bombası üretim merkezi hedef alındı"

Saraya el Cihad isimli grup tarafından yapılan açıklamada, saldırıda varil bombası imalatı yapılan bölümün de hedef alındığı belirtildi.

Öte yandan yapılan açıklamada, düzenlenen sadırıda en az 100 ton TNT tipi patlayıcıyla 50 ton değişik tipte patlayıcı maddenin imha edildiği ifade edildi.

Grup ayrıca saldırı öncesi yapılan hazırlıklar sırasında hava üssü içinde yaptıkları keşif çalışmalarıyla ilgili görüntüleri de servis etti.

Görüntüler, Hama Askeri Hava Üssü olduğu belirtilen yerin içinden çekilmiş:

g3-001.jpg

g1.jpg

ha1.jpg

ha2.jpg

Patlamalarda ilgili Esed rejimi tarafından resmi bir açıklama yapılmazken, Rus Sputnik ajansı, Hama Askeri Hava Üssü'nde meydana gelen şiddetli en az 6 patlamanın sebebinin, patlayıcı üretiminde yaşanan bir hata sebebiyle olduğunu açıklamıştı.

Rejime yakınlığıyla bilinen bazı ajans ve aktivistler ise, patlamalara İsrail'in gerçekleştirmiş olabileceği hava saldırılarının sebep olduğunu öne sürmüştü.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.