Hamaney ABD ile doğrudan görüşmeyi yasakladı

Hamaney ABD ile doğrudan görüşmeyi yasakladı

"ABD hiçbir zaman vaatlerine sadık kalmaz" diyen İran lideri Ayetullah Ali Hamaney ABD ile doğrudan görüşmeyi yasakladığını belirtti.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD Başkanı Donald Trump'ın geçen ayki Tahran ile ön koşulsuz görüşmeler yapma teklifini reddetti.

İran devlet televizyonunda yer alan habere göre Hamaney, "Amerika ile herhangi bir görüşme yapmayı yasaklıyorum. Amerika hiçbir zaman görüşmelerde vaatlerine sadık kalmaz. Sadece boş sözler verir ve görüşmelerde elde etmeyi hedeflediği şeylerden asla geri adım atmaz" dedi.

ABD-İran krizi

İran ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 5 daimi üyesi (ABD, İngiltere, Çin, Fransa ve Rusya) ile Almanya arasında Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) adı verilen nükleer anlaşma, 14 Temmuz 2015'te Avusturya'nın başkenti Viyana'da imzalanmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesini çektiği nükleer anlaşma çerçevesinde askıya alınan İran yaptırımlarının ilk bölümünü yeniden uygulamaya başlamıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.