Hamaney: Yaptırımlar konusunda endişe etmeyin

Hamaney: Yaptırımlar konusunda endişe etmeyin

İran'ın lideri Hamaney, ABD ile İran arasında artan gerginliğe dair konuştu.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD’nin ülkesine uyguladığı ekonomik yaptırımlar için endişeye gerek olmadığını söyledi.

ABD tarafından İran’a uygulanan ekonomik ambargolar, çok sayıda bankayı İran’dan çekilmeye ve Tahran ile ilişkilerini durdurmaya itti. ABD Başkanı Donald Trump, önceki gün yaptığı açıklamada İran ile irtibatta olan şirketlerin ABD ile ilişki kuramayacağını söylemişti.

Hamaney’in yaptırımların başlamasından bir gün sonra yaptığı ve İran Dini Rehberliği’nin resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamada, “Durumumuza dair endişe etmeyin. Hiç kimse bize bir şey yapamaz” ifadesi kullanıldı.

Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgilere göre İran basınında yer alan haberlerde İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’in “ABD’nin İran petrollerinin ihracatını durdurma planı kesinlikle başarısız olacak” ifadesi ön plana çıktı.

Zarif, açıklamasında, “Amerikalılar bu fikirde ısrarcı olursa sonuçlarını da iyi düşünmeliler. Başkaları petrol ihraç ederken İran’ın ihracatını durdurmasını düşünemezler” ifadelerini kullandı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de geçen ay yaptığı açıklamada Hürmüz Boğazı’nı kapatma tehdidinde bulunmuştu. Trump ise İran’ın Hürmüz Boğazı’nı kapatması halinde vahim sonuçlarla karşı karşıya kalacağını söylemişti.

İran Dışişleri Bakanı Zarif de “ABD, İran’a karşı operasyon odası kurdu” bilgisini vermişti.

Umman Sultanlığı ve İsviçre’nin krizin çözümü için arabuluculuk rolüne soyunduğuna işaret eden Zarif ancak hali hazırda ABD ile herhangi bir diyalog çalışmaları olmadığını sözlerine eklemişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.