Hamaney: ABD ile hiçbir düzeyde müzakere etmeyeceğiz

Hamaney: ABD ile hiçbir düzeyde müzakere etmeyeceğiz

Bugün bir törende konuşan İran lideri Ali Hamaney, ülkesinin ABD ile hiçbir düzeyde müzakere etmeyeceğini belirtti.

İran lideri Ali Hamaney, ABD'lilerin müzakere konusunu yeniden gündeme taşımaları ile ilgili olarak, onların müzakere aracılığıyla kendi isteklerini dayatmaya ve maksimum baskı politikasının İran üzerindeki etkisini kanıtlamaya çalıştıklarını belirterek, "İran halkına karşı maksimum baskı politikasının zerre kadar değeri yok ve İran'ın tüm yetkilileri ABD ile hiçbir düzeyde müzakere olunmayacağı konusunda hemfikirler" dedi.

İran'ın resmi haber ajanslarından IRNA'nın haberine göre, "ABD'li yetkililerin müzakereden hedeflerinin adil bir çözüm yolu değil, küstah isteklerini dayatmak olduğunu" belirten İran lideri Hamaney, "ABD'nin müzakereden amacının dayatma olduğunu daha önce de söylemiştim. Ama bunlar öyle küstah hale gelmişler ki bugün bu gerçeği kendileri bile dile getiriyor" ifadesini kullandı.

ABD yetkililerinin İran'a karşı maksimum baskı politikası ve İran'ı müzakere masasına çekmeye çalışmasına yönelik amaçlarına değinen Hamaney, "ABD hükümetinin politikası, İran'a karşı çeşitli yaptırımlar, tehditler ve türlü boş konuşmalarla azami baskı uygulamaktır" diye belirtti.

Hamaney konuşmasını şöyle sonlandırdı:

'ABD sözünden geri adım atıp tövbe ederse ve ihlal ettiği nükleer anlaşmaya geri gelirse, o zaman anlaşmaya bağlı diğer ülkelerle birlikte İran'la oturup konuşabilir. Aksi takdirde İran ve ABD yetkilileri arasında ne New York'ta ve ne başka bir yerde her hangi bir düzeyde hiçbir müzakere yapılayacak.'

haber-altliklari.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.