Hamaney'den ABD'ye yaptırım cevabı

Hamaney'den ABD'ye yaptırım cevabı

İran lideri Ali Hamaney, ABD'nin İran'la olan yaptırım mücadelesinde yenilgiye uğradığını söyledi.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD'nin ülkesiyle ile olan mücadelesinde yenilgiye uğradığını belirterek, Donald Trump önderliğindeki Washington yönetiminin aldığı kararlara tüm dünyanın karşı olduğunu söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin İran'a uygulayacağı yaptırımlar hakkında konuşan Hamaney, Washington yönetiminin 1979 devriminden beri Tahran yönetimiyle olan mücadelesinde yenilgiye uğradığını ve İran'a baskı hedefinde başarılı olamadığını kaydetti.

Devlet televizyonuna konuşan Hamaney, "Dünya Trump'ın aldığı her karara karşı. İslam Cumhuriyeti 40 senedir ABD'yi yenilgiye uğratıyor." diye konuştu.

ABD yönetimi pazartesi günü İran'ın bankacılık sektörü petrol satışına ilişkin getirdiği yaptırımları uygulamaya koyacak. Trump yönetimi geçtiğimiz Mayıs ayında 2015 yılında İran ile yapılan nükleer anlaşmadan tek taraflı olarak çekildiğini açıklamıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.