Hamaney'den 'Irak'ta milli birlik' çağrısı

Hamaney'den 'Irak'ta milli birlik' çağrısı

Irak heyetiyle görüşen Hamaney, Irak'ta milli birliğin korunması çağrısı yaptı.

Bağdat yönetiminin Cumhurbaşkanı Berham Salih ve yanındaki heyeti kabul eden Hameney, Irak’ta düzenlenen seçimleri kutlayarak, "İki ülke arasındaki köklü ve tarihi ilişkilere" işaretle "İki millet arasındaki irtibatın eşsiz olduğunu ve bunun en belirgin örneğinin de Erbain yürüyüşleri olduğunu" söyledi.

IRNA'nın haberine göre, "Zor süreçler sonrası Irak halkının oy hakkı ve bağımsızlık kazandığını" ifade eden Ayetullah Hameney, "Bazı devletler ve kötü niyetli ülkelerin Irak ve bölgenin huzur yüzü görmemesini istediklerini ve buna karşı gelmenin tek yolunun da tüm Iraklılar arasında birlik ve beraberliğin sağlanması olduğunu" söyledi.

Hameney, İran ve Irak arasında ikili işbirliği ile ilgili, "İranlı yetkililerin işbirliğini artırmak istediklerini, taraflar arasında bir çok potansiyelin mevcut olduğunu ve güçlü, bağımsız ve ilerlemiş bir Irak’ın İran için yararlı olduğunu" ifade etti.

Bağdat yönetiminin Cumhurbaşkanı Berham Salih, "Iraklıların Saddam diktatörlüğü döneminde ve IŞİD ile mücadeledeki İran yardımlarını unutmayacaklarını" dile getirdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.