Hamaney'den İran ordusuna: Her an tetikte olun

Hamaney'den İran ordusuna: Her an tetikte olun

İran dini lideri Ali Hamaney, ordunun her an savaşa hazır olması gerektiğini söyledi.

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, ordunun her an savaşa hazır bir durumda olması gerektiğini söyledi.

Açıklamaları resmi internet sitesinde yer alan Hamaney, "Siyasi hesaplar ışığında bir savaş ihtimali yok ama askeriye tetikte olmak zorunda... ve personel ve ekipman kapasitesini arttırmalı." ifadelerini kullandı. 

Hamaney'in bu çağrıyı hava kuvvetleri komutanlarına yaptığı bildirildi. 

Hamaney'in çağrısı İran'ın modern savaş jetleri, balistik füzeler ve denizaltıları ile savunma hattını güçlendireceğini duyurmasından bir gün sonra geldi.

İran yönetimi, Fransa'nın 29 Ağustos'ta yeniden nükleer planları ve Suriye iç savaşı ile Yemen'deki savaşta oynadığı rolü görüşme teklifini reddetmişti.

ABD Başkanı Donald Trump, Mayıs ayında İran ile yapılan nükleer anlaşmadan tek taraflı olarak çekilmiş ve Tahran hükümetini ekonomik olarak sıkıntıya sokan mali yaptırımları başlatmıştı. Hafta başında ise İran avukatları 1955 yılında ABD ve İran arasında imzalanan bir dostluk anlaşmasına dayanarak Uluslararası Adalet Divanı'ndan ABD'nin yaptırımlarını iptal etmesini istedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.