Hamas Batı Şeria'da nüfuzunu artırıyor: Üniversite seçimlerini 'İslami Blok' kazandı

Hamas Batı Şeria'da nüfuzunu artırıyor: Üniversite seçimlerini 'İslami Blok' kazandı

Hamas hareketi, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan bir üniversitede öğrenci konseyinde gerçekleşen seçimde büyük çoğunluğu kazandı.

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan bir üniversitede öğrenci konseyinde gerçekleşen seçimde büyük çoğunluğu kazandı. Hamas'ın bu zaferi, harekete olan desteğin Filistin genelinde ve özellikle Batı Şeria'da arttığı şeklinde yorumlandı.

Hamas bağlantılı El Vefa İslami bloğu, ilk defa öğrenci konseyindeki üstünlüğü elde ederek, Birzeit Üniversitesi'ndeki öğrenci konseyi seçimlerinde 51 sandalyeden 28'ini kazandı.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın liderliğini yaptığı Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketi'ne (El Fetih) bağlı blok ise yalnızca 18 sandalye kazanabildi.

Abbas, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te oylamaya izin vermemesini gerekçe göstererek, geçen sene yapılması planlanan seçimleri iptal etmişti. Bölge uzmanları Abbas'ın, Hamas'ın seçimleri kazanması endişesiyle böyle bir karar aldığını iddia etmişti.

Fetih, öğrenci konseyindeki üstünlük kendisindeyken Batı Şeria'da birçok çalışma gerçekleştiriyordu. Ancak Hamas'ın konseydeki çoğunluğu elde etmesiyle birlikte Fetih'in nüfuzunun Hamas'a geçeceği düşünülüyor.

Hamas tarafından yapılan açıklamada, Filistin yönetiminin İsrail ile "yakın" ilişkileri vurgulanarak, "Seçim sonuçları normalleşmenin ve İsrail ile güvenlik koordinasyonunun reddini yansıtıyor" denildi.

Grubun siyasi büro üyesi Fethi Hammad seçimler hakkında, "Öğrenciler, gençliğin devrimin temel unsuru olduğunu kanıtladılar." ifadesini kullandı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.