"Hamas İsrail'in ateşkes teklifini kabul edecek"

"Hamas İsrail'in ateşkes teklifini kabul edecek"

Hamas'ın İsrail tarafından iletilen ateşkes teklifini kabul etmeye yakın olduğu öne sürüldü.

Filistin gazetesi "Al-Quds" Cumartesi günü Hamas'ın Mısır'ın ilettiği teklifi kabul ettiğini yakında açıklayacağını bildirdi.

Açıklamanın ne zaman yapılacağı ise halen belirsizliğini koruyor.

İsrail'in Hamas'a teklifi değerlendirmek için önümüzdeki cuma gününe kadar süre verdiği belirtiliyordu.

Haberde ayrıca son müzakerelerde Mısır, Katar, İsrail ve Hamas'ın serbest bırakılacak mahkumların sayısı konusunda görüşmeler yaptığı ifade edildi.

Habere göre Hamas, anlaşmanın üçüncü aşamasında savaşın kalıcı olarak durdurulması ve İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nden çekilmesi konusunda Amerikan garantilerini de aldı.

Öte yandan, üst düzey bir Hamas yetkilisi Cumartesi sabahı N12'ye yaptığı açıklamada Hamas liderliğinin rehine anlaşmasının ilk aşamasının uygulanmasını onayladığını ifade etti.

Habere göre Hamas'ın tutum değiştirmesinin nedeni ABD, Katar ve Mısır'ın, İsrail'in Gazze Şeridi'nden tamamen çekileceğine dair garanti vermesi.

Anlaşma kapsamında İsrail'in Refah'a girmemeyi kabul ettiği, serbest bırakılacak mahkumların sayısı konusunda da anlaşmaya varıldığı dile getirildi.

Haberde ayrıca CIA Direktörü William Burns'ün bugün Kahire'de üst düzey Hamas müzakere ekibiyle bir araya geleceği kaydedildi.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum