Hamas: İsrail’in Mescidi Aksa’ya el uzatması savaş fitilini ateşler

Hamas: İsrail’in Mescidi Aksa’ya el uzatması savaş fitilini ateşler

Hamas Mescidi Aksa’ya dokunmanın savaşın fitilini yakmak anlamına geleceğini bildirdi.

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Mescidi Aksa’ya dokunmanın savaşın fitilini yakmak anlamına geleceğini, İsrail’in Aksa’ya saldırmanın bedelini hem kanıyla hem de canıyla vereceğini bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Hamas, İsrail yönetiminin Rahmet Kapısı Namazgahı’nı kapatması hakkında açıklamalarda bulundu.

İsrail’in Müslümanların ilk kıblesi Mescidi Aksa’yı Sinagog’a çevirmeyi ve aynı şekilde Yahudileştirmeyi planladığına dikkat çekilen açıklamada, “Müslümanların tasarrufu altındaki Mescidi Aksa’nın ayrılmaz bir parçası olan Rahmet Kapısı Namazgâhı’nın kapatılması İsrail rejiminin aldığı yeni bir ahmakça karardır.” değerlendirmesinde bulunuldu.

Filistinlilerin mücadelesinin önünde İsrail’in susturma politikalarının dikiş tutturamayacağına işaret edilen açıklamada, “Filistin halkı, İsrail’in Kudüs’e ve bölge sakinlerine yönelik her türlü tasfiye planının üstesinden gelecek güçtedir. Halklar, imkânsız olanı başarabilir.” ifadelerine yer verildi

Diğer taraftan Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı, İsrail makamlarının Mescidi Aksa'nın doğu kısmında yer alan Rahmet Kapısı Namazgahı’nı kapatma kararına sert tepki göstererek kararı kınadı.  

Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanı Vekili Husam Eburrab, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Rahmet Kapısı'nı kapatma kararı ve fanatik Yahudilerin Mescidi Aksa'ya düzenlediği baskınların, Müslümanların dini özgürlüklerine ve mabetlerine yönelik apaçık bir saldırı olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz Perşembe günü İsrail yönetimi, Rahmet Kapısı Namazgahı’nın kapanacağına dair yazılı kararı Kudüs'teki İslami Vakıfları İdaresi’ne teslim etti.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.