Yahudi yerleşimciler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Yahudi yerleşimciler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Onlarca Yahudi yerleşimci, İsrail güçlerinin koruması altında Mescidi Aksa’ya baskın düzenledi.

Aralarında sinagoglarda okuyan öğrencilerin de olduğu onlarca Yahudi yerleşimci, İsrail güçlerinin koruması altında bugün (31 Ağustos Pazartesi) sabah Mescidi Aksa’ya baskın düzenledi.

Bölgedeki yerel kaynaklar, aralarında 30 öğrencinin olduğu 117 Yahudi yerleşimcinin, Mescidi Aksa’nın avlusuna baskın düzenlediğini ve Talmudik ritüellerini gerçekleştirdiklerini belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığına göre, yerel kaynaklar, onlarca Yahudi yerleşimcinin, Mescidi Aksa'nın güneybatısında bulunan El-Meğaribe Kapısı'ndan girerek baskın düzenlediği ve Es-Silsile Kapısı'ndan da çıktıklarını söyledi.

Kaynaklar, yerleşimcilerin açıktan Talmudik ritüellerini yaptıklarını, istirahat gerekçesiyle doğu bölgesinde kasten oturduklarını ve Mescidi Aksa'nın avlusundaki su çeşmelerine saldırdıklarını aktardı. 

İsrail yönetimi, Yahudi yerleşimcileri Mescidi Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

Mescidi Aksa’ya girişlerde Filistinlilere sınırlama getiren İsrail güçleri, dış kapılarda kimlik kontrolü yaparken diğer yandan Mescidin avlusundaki Filistinlileri ya tutukluyor ya da bölgeden uzaklaştırıyor.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.