İsrail güçleri Filistinli bir anneyi 5 aylık bebeğiyle birlikte tutukladı

İsrail güçleri Filistinli bir anneyi 5 aylık bebeğiyle birlikte tutukladı

İsrail güçlerinin Kudüslü bir anne ve 5 aylık çocuğunu tutukladığı bildirildi.

İsrail güçleri, dün (23 Haziran Salı) Kudüs'ün Babu Hıtta mahallesi yakınında Kudüslü bir anne ve çocuğunu tutukladı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin yerel kaynaklardan aktardığı bilgilere göre, İsrail güçleri, Kudüs'ün Babu Hıtta mahallesi yakınında Ahmed Ebu Azale’nin eşi ve 5 aylık bebeğini tutukladı.

Hanımı ve çocuğu tutuklanan Ahmed Ebu Azale'nin, İsrail tarafından alıkonulan eski bir esir olduğu ve Mescidi Aksa’dan uzaklaştırıldığı bildirildi. 

Öte yandan, İsrail güçleri Kudüs’ün farklı bölgelerine baskınlar düzenledikten sonra Filistinlilere ait birçok iş yerini aradı. 

İsrail güçleri, Kudüs başta olmak üzere farklı bölgelerde yaşayan Filistinlilere karşı saldırı ve tutuklama operasyonlarına devam ediyor. Daha çok beldelere baskınlar düzenleyen İsrail güçleri, ağırlıklı olarak Filistinli gençleri tutukluyor. 

2020 yılbaşından bu yana İsrail güçleri tarafından tutuklanan Filistinlilerin %45’inin Kudüslü vatandaşlardan olduğu belirtiliyor. 

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.