Kudüs’te İsrail güçleri ile Filistinliler arasında çatışma

Kudüs’te İsrail güçleri ile Filistinliler arasında çatışma

Kudüs'te dün gece baskın düzenleyen İsrail güçleri ile Filistinliler arasında şiddetli çatışmalar meydana geldi.

Kudüs’ün el-İseviyye beldesinde yer alan Ubeyd mahallesine dün gece baskın düzenleyen İsrail güçleri ile Filistinli gençler arasında şiddetli çatışmalar baş gösterdi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığına göre, Filistinlilerin evlerine baskın düzenleyen ve göz yaşartıcı gaz bombaları kullanan İsrail güçleri ile Filistinliler arasında yaşanan çatışmalarda, Filistinliler İsrail güçlerine karşı molotof ve taşlarla karşılık verdi. 

Diğer yandan, İsrail güçleri, el-İseviyye beldesindeki evine baskın düzenledikten sonra bir kişiyi tutukladı.

Çatışmalar el-İseviyye beldesinde geçen yıl İsrail güçleri tarafından öldürülen Muhammed Semir Ubeyd ismindeki Filistinlinin ölümünün yıl dönümünde meydana geldi. 

İsrail güçleri 20 yaşındaki eski esir Muhammed Ubeyd’i geçen yıl 27 Haziran Perşembe günü Kudüs kentinin doğusundaki el-İseviyye beldesine düzenlediği baskın sırasında yakın mesafeden kalbine ateş ederek öldürmüştü.

Askeri araçlarla Teku beldesine baskın düzenleyen İsrail güçleri ile Filistinliler arasında Beytüllahim’de de çatışmalar yaşandı. 

Cenin'de ise İsrail güçleri, bugün sabah saatlerinde, 25 yaşındaki eski esir Adnan Ebu Bekir ile 18 yaşındaki Üsame Riyad Türkman’ı evlerine baskınlar düzenledikten sonra tutukladı. 

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.