İsrail Necef Çölü'nde Filistinlilere ait 3 evi yıktı

İsrail Necef Çölü'nde Filistinlilere ait 3 evi yıktı

İsrail ordusu Filistinlilere ait üç evi ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıktı.

İsrail ordusu, Necef Çölü'nde (Nakab bölgesi)' Filistinlilere ait üç evi ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıktı.

İsrail’in gerçekleştirdiği yıkım hakkında açıklamalarda bulunan Necef Çölü'ndeki Yerel Meclis Komitesi Başkanı Hüseyin er-Rüfayia, “Filistinli bir aileye ait evin işgal güçleri tarafından yıkılması sırasında duruma tepki gösteren mahalle sakinleri ile işgalciler arasında çatışmalar yaşandı. Çıkan çatışmalarda polis güçleri bölgeye giriş ve çıkışları kapatırken, İsrail askerleri kadınlara, çocuklara ve yaşlılara saldırdı.” ifadelerini kullandı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığı habere göre, Er-Rüfayia, İsrail güçlerinin bölgede 3 evi yıkarak Filistin halkının başlattığı direnci kırmak istediğine dikkat çekerek, “Bizler, her türlü baskı ve zorbalığa rağmen halkımızın yanında duracağız ve haklı davamızı savunmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Necef Çölü, Filistin topraklarının güneyinde Mısır, Ürdün ve Filistin arasında yer alan bir çöldür. Çöl bölgesinin hangi devletin kontrolü altında kalacağı konusu İsrail ile Ürdün arasında 1948’de Arap-İsrail Savaşı’na neden oldu. Savaşın sonunda çölün büyük bir bölümü İsrail tarafından ele geçirildi.

İsrail, 1967'de işgal ettiği Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere ait ev ve yapıları çeşitli gerekçelerle yıkıyor.

Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" çerçevesinde Batı Şeria A, B ve C bölgelerine ayrıldı.

Yerel kaynaklar, İsrail güçlerinin sadece geçen yıl Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere ait 521 evi "ruhsatsız" olduğu veya "C bölgesi"nde inşa edildiği gerekçesiyle yıktığını belirtiyor.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum