İsrail güçleri bir Filistinlinin daha evini yıktı

İsrail güçleri bir Filistinlinin daha evini yıktı

İsrail askerleri, El-Halil kentinin Beyt Avva kasabasına baskın düzenleyerek Filistinlilere ait inşaat halindeki bir binayı yıktı.

Filistin merkezli yayın yapan haber sitelerinde yer alan bilgilere göre, İsrail ordusuna ait buldozer ve yıkım makineleri, Batı Şeria’nın El-Halil kentinin Beyt Avva kasabasına düzenlenen baskın sırasında ruhsatsız olduğu gerekçesiyle Filistinli bir vatandaşın henüz inşaat aşamasındaki binasını yerle bir etti.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, İsrail güçleri tarafından yıkılan binanın Filistinli Mead Hafız es-Suveyti isimli vatandaşa ait olduğu ve ayrıca bölgedeki birçok ev sahibine yakın bir zamanda evlerinin yıkılacağına dair ihtarname gönderildiği bildirildi.

Kasaba sakinleri, İsrail güçlerinin, ruhsatsız olduğunu ileri sürdüğü ve İsrail yönetiminin Batı Şeria'nın çevresine ördüğü Ayrım Duvarı’na yakınlığı nedeniyle bölgedeki evlerin tek tek yıkıldığını, yıkılan binaların esasında duvarın örülmesinden önce var olduğunu, sivil insanların haklarının yok sayıldığını kaydetti.

Diğer taraftan İsrail güçleri, Doğu Kudüs'te Ayrım (Utanç) Duvarı'nın devamı olan tel bariyerlere yakın olduğu gerekçesiyle Filistinlilere ait bazı evleri daha önce zorla boşaltarak yıkmıştı.

Doğu Kudüs'te Filistinlilerin yaptığı imar izni başvurularını reddeden İsrail makamları, Filistinlilere ait binlerce evi "ruhsatsız" olduğu iddiasıyla yıkma tehdidinde bulunuyor.

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesinin söz konusu uygulamasının hiçbir hukuki dayanağının bulunmadığını ifade eden Filistinliler, bunun "İsrail'in Filistinlileri yıldırma ve kenti Yahudileştirme politikalarının bir parçası" olduğunu belirtiyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.