Netanyahu tutuklu Filistinlinin evi için yıkım emri verdi

Netanyahu tutuklu Filistinlinin evi için yıkım emri verdi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrailli bir askerinin öldürülmesi nedeniyle tutuklanan Filistinlinin evinin yıkılmasını emretti.

İsrail güçleri, dün gece geç saatlerde, İsrail askerini öldürmekten suçlanan bir Filistinliyi yakaladı.

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, İsrail İç Güvenlik Servisi Şin Bet ve polisin bir ayı aşkın bir süredir aramalara devam ettiği ve şahsın Batı Şeria’nın kuzeyindeki Cenin’de tutuklandığını duyurdu.

Netanyahu Facebook hesabından yayınladığı bir videoda şüphelinin tutuklanmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu katilin evinin yıkılacağını söyledim. Bize dokunan kimseyi er yada geç tutuklayacağız” dedi.

İşgal güçleri dün Kudüs’ün farklı yerlerindeki 21 kişiyi gözaltına aldı.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan habere göre, İsrail güvenlik güçleri Kudüs Esir Aileleri Komitesi Başkanı’nın evine de baskın düzenleyerek kendisini gözaltına aldı.

Gözaltı furyaları, Netanyahu'nun ABD Başkanı Donald Trump'ın 'Yüzyılın Anlaşması' adlı planının uygulanmasıyla Filistin topraklarını ilhak etmeyi planladığı duyurusunun arka planına karşı Filistinliler ve İsrailliler arasındaki gerilimlerin arttığı bir zamana denk geldi.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.