İsrail Ramallah’ta Filistinli bir mahkumun evini yıktı

İsrail Ramallah’ta Filistinli bir mahkumun evini yıktı

İsrail Filistinli mahkûm Kassam el-Bergusi’nin Ramallah'ta bulunan evini yıktı.

İsrail Batı Şeria’nın Ramallah şehrinin kuzeybatısındaki Kober beldesinde, Filistinli mahkûm Kassam el-Bergusi’nin evini yıktı. Yıkım sırasında Filistinli gençler ile İsrail askerleri arasında çatışmalar meydana geldi.

İsrail’e ait buldozerler, çatışmaların ortasında iki katlı evi yıkarak yerle bir etti. İsrail güçleri Bergusi’nin evinin yıkılmasına gerekçe olarak geçen yıl aynı aileden bir kişinin ölümüne, ikisinin de yaralanmasına neden olan bombalı saldırıyı gösterdi.

İsrail’de tutuklu olan Bergusi’nin bombalı eylemi gerçekleştiren hücre yapılanmasının üyesi olduğu ve evinin yıkılarak intikam alındığı belirtildi.

Söz konusu hücre yapılanması geçen yıl Ramallah’ın batısındaki Dolev yerleşimi yakınında patlayıcı bir düzeneği kullanarak Rina Şnirab’ın (17) ölümüne, babası Eitan’ın (46) ve kardeşi Dvir’in (19) yaralanmasına neden olmuştu.

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kuvvetlerimiz, Dolev yerleşimi yakınındaki Ayn Dânî’de faaliyet gösteren terörist hücrenin diğer üyeleriyle birlikte 23 Ağustos 2019’da gerçekleştirdiği saldırıyla genç bir kızın ölümüne, babasının ve kardeşinin de yaralanmasına sebep olan Kassam Şibli olarak bilinen teröristin Kober’deki evini yıkmıştır. Yıkım işlemi sırasında çeşitli araçlar kullanarak gösterileri dağıtmak isteyen kuvvetlerimize karşı lastik yakarak taş ve Molotof kokteylleri fırlatan onlarca Filistinlinin katılımıyla şiddetli bir direniş meydana geldiği Yehuda ve Samira’daki (Batı Şeria) terörist unsurlara karşı bölgenin güvenliğini sağlamak için çalışmalar devam edecek.”

İsrail, caydırma amacıyla yürüttüğü uygulamalar kapsamında İsraillilerin öldürüldüğü operasyonlara katılan Filistinlilerin evlerini yıkmayı amaçlıyor. Ancak bu politika fayda sağlamamasının yanı sıra İsrail içinde de tartışmalara neden oluyor. İnsan hakları örgütleri de İsrail’in bu politikasını bir tür toplu cezalandırma olarak görüyor ve karşı çıkıyor.

İsrail, Bergusi’nin evini yıkmadan önce aynı hücrenin üyelerinden 3 kişinin daha evini yıkmıştı. Geçen mart ayında, Ramallah şehrinden Velid Hanaşte ve Yazan Maghamis’in yanı sıra aynı şekilde bir saldırı gerçekleştiren Bir Zeyt’in evlerini de yıkmıştı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.