İsrail Kudüs’te Filistinlilere ait 6 iş yerini yıktı

İsrail Kudüs’te Filistinlilere ait 6 iş yerini yıktı

İsrail‘e bağlı Kudüs Belediyesi, Filistinli Muhammed İbrahim Zatera’ya ait inşa halindeki 6 iş yerini yıktı.

İsrail‘e bağlı Kudüs Belediyesi, bugün işgal altındaki Kudüs’ün güneyinde yer alan Cebel el-Mükebbir köyünde Filistinli Muhammed İbrahim Zatera’ya ait inşa halindeki 6 iş yerini yıktı.

Muhammed İbrahim basına yaptığı açıklamada, Kudüs Belediyesi’ne ait 2 buldozerin, işgal güçleri eşliğinde inşasına 2 ay önce başlanan ve şahsına ait olan 6 iş yerini, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıktığını söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, yıkılan bu yapılardan bazılarını ticaret için bazılarını da ailesinin oturması için inşa ettiğini söyleyen Muhammed İbrahim, bu sabah belediyenin yıkım kararını gelen İsrail güçlerinden öğrenmesiyle şok geçirdiğini ifade etti.

Resim

Resim

Resim

Kudüs’e bağlı olan Cebel el-Mükebbir köyü, uzun zamandan beri köydeki evleri ve iş yerlerini yıkan İsrail güçlerinin saldırılarına maruz kalıyor.

İsrail rejimi, 1967'de işgal ettiği Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere ait ev ve yapıları çeşitli gerekçelerle yıkıyor.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.