İsrail yönetimi Filistinlileri Mescidi Aksa'dan uzaklaştırıyor

İsrail yönetimi Filistinlileri Mescidi Aksa'dan uzaklaştırıyor

İsrail yönetimi, Filistinlileri Mescidi Aksa’dan uzaklaştırarak bölgeyi Yahudileştirmeye yönelik planını hızlandırdı.

İsrail’in güvenlik birimlerinin bugün (9 Haziran Salı) aldığı birtakım yeni kararlar doğrultusunda, birçok Filistinlinin muhtelif zamanlarda Mescidi Aksa’ya giriş yapamayacağı öğrenildi.

Filistin merkezli yayın yapan haber kaynaklarında yer alan bilgilere göre, İsrail güçleri Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesi sakinlerinden olan Behçet Ramiz isimli bir Filistinli hakkında Mescide Aksa’dan uzaklaştırma kararı verdi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığına göre, İsrailli askerler, evine baskın düzenledikleri Abdullah Necip isimli Filistinliye, kendisinin 5 ay süreyle Mescid-i Aksa’ya girmesinin yasaklandığını bildirdi.

Kaynaklar, 1948'de işgal edilen topraklarda yer alan Kefer Kasım kentinden olan Medlin İsa isimli bir Filistinli kadının da 6 ay Mescidi Aksa’ya ziyaretinin İsrail yönetimi tarafından yasaklandığını belirtti.

İsrail rejimi, Mescidi Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri başta olmak üzere alim, hatip, vakıf görevlileri ve Filistinli vatandaşları Mescidi Aksa’dan uzaklaştırmaya yönelik adımlarına hız verdi.

Filistinli uzmanlar, İsrail’in, Harem-i Şerif’i Yahudileştirmeye çalıştığına dikkat çekerek, "İsrail’in Mescidi Aksa’dan uzaklaştırma politikası tehlikeli bir gerilimdir." değerlendirmesinde bulundu.

İsrail güçleri, geçen günlerde eski Kudüs-Filistin Müftüsü olan ve halihazırda Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanlığı görevini yürüten Şeyh İkrime Sabri'nin Doğu Kudüs'teki evini basarak 4 ay Mescidi Aksa'ya giriş yasağı verildiğine ilişkin tebligatı kendisine teslim etmişti.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.