İsrail 15 yaşındaki Filistinli çocuğu 10 yıl hapse mahkum etti

İsrail 15 yaşındaki Filistinli çocuğu 10 yıl hapse mahkum etti

İsrail mahkemesi, 15 yaşındaki Hamude Hıdr Eş-Şeyh isimli Filistinli çocuğa 10 yıl hapis cezası verdi. 

İsrail mahkemesi, Kudüs'ün El-Ayzeriyye beldesinden olan 15 yaşındaki Hamude Hıdr Eş-Şeyh adındaki Filistinli çocuğa 10 yıl hapis cezası verdi. 

Hamude Eş-Şeyh 15 Ağustos 2019 tarihinde İsrail güçlerinin attığı mermilerle ağır yaralanmıştı. 15 yaşındaki arkadaşı Nesim Mukafih Ebu Rumi ise hayatını kaybetmişti. Bu iki çocuğa Mescidi Aksa'nın Silsile kapısının yakınında bıçaklı eylem girişiminde bulundukları iddiasıyla saldırı düzenlenmişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığına göre, söz konusu saldırıda Eş-Şeyh'in bedenine birkaç mermi isabet etmiş ve yarım saatten fazla bir süre yerde kanları akar bir vaziyette bırakılmıştı. Daha sonra hastaneye kaldırıldığında durumu ağırdı. 

190 çocuk hapiste

İsrail yönetiminin hapishanelerinde hâlen 190 Filistinli çocuk esir bulunuyor. Bunlar genellikle Ofer ve Mecdo hapishaneleriyle, değişik tutuklama ve sorgulama merkezlerine dağıtılmış durumdalar. Bu çocuklardan 20'si 16 yaşın altında. 

Hapishanelerdeki Filistinli çocuk esirlerin çocuk haklarıyla ilgili uluslararası sözleşmelere ve hukuka tamamen aykırı çirkin muamelelere ve işkencelere maruz kaldıkları ifade edildi.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.