İsrail Filistinlilerin yaşadığı El Arakib köyünü 177'nci kez yıktı

İsrail Filistinlilerin yaşadığı El Arakib köyünü 177'nci kez yıktı

İsrail askerleri, Filistinlilerin yaşadığı El-Arakib köyünü 177'nci kez yıktı.

İsrail askerleri, bugün (27 Ağustos Perşembe) Necef Çölü'nde bulunan Filistinlilerin yaşadığı El-Arakib köyündeki çadır evleri 177'nci kez yıktı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, İsrail yönetimi 2020 yılının başından bu yana El-Arakib köyünde 6'ncı defa yıkım gerçekleştirirken, El-Arakib köyü sakinleri ise koronavirüs salgınından ve kavurucu sıcaklardan korunmak için, İsrail güçlerinin her yıkım işleminin ardından ahşap ve plastik malzemelerle evlerini yeniden inşa ediyor.

İsrail yönetimi 2000 yılından bu yana El-Arakib köyündeki evleri sürekli yıkarak köy halkını bıktırarak göçe zorlamayı, bu arazileri Yahudi yerleşimi projelerinde kullanmayı hedeflediği biliniyor.

El-Arakib köyü, İsrail yönetiminin En-Nakab bölgesinde meşru yerleşim alanı kabul etmediği, mülkiyet hakkı vermediği, elektrik ve su gibi hizmetlerden mahrum bıraktığı 45 köyden biri.

Filistin kaynaklarına göre, İsrail şimdiye kadar, 220 bin Filistinlinin yaşadığı 12 milyon dönümlük Necef Çölü'nün 11 milyon dönümüne el koydu.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.