İsrail güçleri Filistinlilerin evlerini yıkmaya devam ediyor

İsrail güçleri Filistinlilerin evlerini yıkmaya devam ediyor

İsrail yönetimi, Tubas’a bağlı Yerza Mezrası'nda Filistinlilere ait iki evi yıkarak aileleri yerlerinden etti.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilerde, İsrail güçlerinin sabah saatlerinde yıkım araçları eşliğinde Yerza'ya baskın düzenleyerek bölgeyi kuşatıp Rami ve Hafız Naim Musaid isimli Filistinli kardeşlere ait iki evi yıktığı belirtildi.  

Diğer yandan yerel kaynaklar, İsrailli yetkililerin iki kardeşe geçen hafta evlerinin yıkılacağına dair tebligat gönderdiklerine dikkat çekti.

Ayrıca yıkım operasyonu sırasında İsrail güçlerinin, yerel bir uydu kanalının aracına el koyduğu öğrenildi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, İsrail yönetimi söz konusu bölgedeki evleri yıkarak bölge sakinlerini korkutma ve göçe zorlamayı, el koyduğu arazileri de Yahudi yerleşimi projelerinde kullanmayı hedefliyor.

Ürdün Vadisi'ndeki Tubas kentine bağlı köylerden biri olan Yerza Mezrasında 1967'de Batı Şeria'nın işgalinden önce 120-150 arasında aile yaşamaktaydı. İşgalin ardından İsrail güçleri, burayı askeri bölge ilan etti.

2020 Ağustos ayı, Filistin’de yıkılan ev sayısının yılbaşından bu yana en yüksek sayı olan 44'e ulaşmasıyla birlikte düzinelerce yıkım ihtarnamelerine tanık oldu.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.