İsrail Batı Şeria'da 500 yeni konut inşa edecek

İsrail Batı Şeria'da 500 yeni konut inşa edecek

İsrail yönetimi, Beytüllahim'de bulunan Yahudi yerleşim merkezinde 500 yeni konutun daha inşasına onay verdi.

Filistin topraklarında bulunan Yahudi yerleşim alanlarını genişleten İsrail yönetimi, Beytüllahim’in batısındaki Vadi Fukin köyünde yer alan Tzur Hadassah Yahudi yerleşim merkezinde 500 yeni konutun daha inşasına onay verdi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığı bilgilere göre, İsrail güçleri tarafından Filistinlilere ait topraklarda yeni yerleşim birimleri inşa edilerek bölgedeki Yahudi nüfusunun artırılması planlanıyor.  

Diğer taraftan İsrail güvenlik güçleri, çiftçilerin yolunu kesmek, zeytin ağaçlarını kesmek, ekin alanlarını kimyasal ilaçlarla çoraklaştırmak, tarım araçlarına el koymak gibi uygulamalarla Filistinleri evlerinden ve topraklardan güç etmeye zorluyor. 

Filistinli yetkililer, 2014 yılında İsrail kuvvetlerinin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun talimatıyla yerleşim birimlerini genişletmek için Batı Şeria’da 4 bin dönüm toprağa daha el koyduğunu açıklamıştı.

İsrail'in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 250'den fazla yasa dışı Yahudi yerleşim merkezi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 400 binden fazla Yahudi yerleşimci, Batı Şeria'da yaşayan Filistinliler için hayatı zorlaştırıyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleşim merkezleri yasa dışı kabul ediliyor.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.