İsrail el-Halil’de Filistinlilere ait evleri yıkacak

İsrail el-Halil’de Filistinlilere ait evleri yıkacak

İsrail güçleri el-Halil kentindeki dört evin yıkılacağını bildirdi.

İsrail güçleri bugün (9 Eylül Çarşamba), el-Halil’in Beni Naim ve Ramadin kasabalarındaki dört evin yıkılacağını bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, el-Halil’in doğusundaki Beni Naim kasabasına baskın düzenleyen İsrail güçleri, öldürülen Muhammed Tarayra'nın evinin fotoğrafını çekip ölçümlerini alarak evin yıkılacağını bildirdi.

İsrail yönetimi, 15 Ağustos 2016'da Muhammed Tarayra'nın evine baskın düzenleyerek birinci katının iç duvarlarını patlatmış ve babasını da tutuklamıştı.

Diğer yandan İsrail güçleri, el-Halil’in güneyindeki Ramadin kasabasına baskın düzenleyip Filistinli Semir Hüseyin Melihat, Sami Ebu’l-Hasan ve Şükri İbrahim Melihat’a evlerini yıkmaları için uyarıda bulundu.

İsrail yönetimi kendi kontrolünde olduğu gerekçesiyle çoğunlukla Filistin topraklarının "C" bölgesinde Filistinlilerin yeni bina inşa etmesine veya mevcut olanları genişletmesine izin vermiyor.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.