Batı Şeria'da Yahudi yerleşimci bir Filistinliyi arabasıyla ezdi

Batı Şeria'da Yahudi yerleşimci bir Filistinliyi arabasıyla ezdi

İsrailli bir yerleşimci Batı Şeria'nın Nablus kentinde bir Filistinli işçiyi arabasıyla ezdi.

İsrailli bir yerleşimci bugün Nablus'un güneyindeki Havara beldesinde bir Filistinli işçiyi ezerek ağır yaralanmasına neden oldu.

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre İsrailli yerleşimci, beldenin ana caddesinde işine gitmeye hazırlanmakta olan bir Filistinli işçiye çarparak olay yerinden hızlıca kaçtı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığı habere göre, Filistinli vatandaşlar, ambulansla hastaneye götürülene kadar yaralı işçiye yardım etmeye çalıştı.

İsrailli yerleşimcilerin Batı Yaka'da özellikle Yahudi yerleşim bölgelerine yakın olan yollarda Filistinlilere karşı işlediği suçlarda artış gözleniyor.

Filistin merkezli haber sitelerine göre, radikal Yahudi yerleşimcilerin, Filistinlilere karşı arabayla çarpıp kaçma, vatandaşların arabalarına taşlı saldırı, doğrudan silahla vurma gibi işledikleri suçların hukuki ve uluslararası bir hesap soranı olmadığından ötürü daha kanlı bir hal almaya başladı.

Hamas’ın Batı Şeria’daki medya ofisi tarafından yayınlanan rapora göre, İsrail güçleri Ağustos ayı boyunca Batı Şeria ve Kudüs'te 380 tutuklama dâhil olmak üzere toplamda 1743 ihlal gerçekleştirdi. 

tg-003.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.