Yahudi yerleşimciler Filistinlilere ait onlarca zeytin ağacını yerinden söktü

Yahudi yerleşimciler Filistinlilere ait onlarca zeytin ağacını yerinden söktü

Yahudi yerleşimciler Filistinlilere ait düzinelerce zeytin ağacını yerinden söktü.

Bir grup Yahudi yerleşimci dün Ramallah'ın kuzeydeki Turmusaya beldesinde düzinelerce zeytin ağacını yerinden söküp çaldı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, belde yakınlarındaki Yahudi yerleşim birimlerinden gelen radikal yerleşimciler, ovadan 45 zeytin ağacını söküp çaldı.

Yahudi yerleşimcilerin zeytin ağaçlarına yönelik saldırıları

Her yıl yaklaşan zeytin hasadı mevsimiyle birlikte yerleşimciler Filistin halkına ve topraklarına yönelik saldırılarını artırıyor. Bu dönemdeki saldırıların hedefinde ise zeytin ağaçları oluyor.

Yerleşimcilerin Filistinlilere ait zeytin ağaçlarına saldırdığını daha önce belirtmiş olan bazı insan hakları örgütleri, çalınan Filistinlilere ait zeytinlerin İsrail güvenlik güçlerine satıldığını, yerleşimcilerin tespit edilmesi halinde ise herhangi bir yaptırım uygulanmadığını belirtti.

Batı Şeria'da, 250'ye yakın Yahudi yerleşim merkezi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 400 binden fazla Yahudi yerleşimci, Batı Şeria'da yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.