İsrail güçleri bir ay içinde 12'si çocuk 297 Filistinliyi tutukladı

İsrail güçleri bir ay içinde 12'si çocuk 297 Filistinliyi tutukladı

Esir ve insan hakları savunucusu kurumlar, işgal güçlerinin geçtiğimiz Ağustos ayındaki tutuklamalarına ilişkin açıklamada bulundu.

Esir ve insan hakları alanında faaliyet gösteren kurumlar (Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, Esirler Heyeti, Damir İnsan Hakları Kurumu, Vadi Hilve Enformasyon Merkezi), İsrail güçlerinin Ağustos 2020'de 12'si çocuk 10'u kadın olmak üzere toplam 297 Filistinliyi tutukladığını belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Filistinli insan hakları kuruluşları tarafından ortak hazırlanan raporda, İsrail güçlerinin Kudüs’te 103, Ramallah ve el-Bire’de 33, el-Halil’de 42, Cenin’de 40, Beytülahim’de 23, Nablus’ta 10, Tulkerem’de 20, Kalkilya’da 11, Eriha’da 8, Tubas’ta 4, Selfit’te 2 ve Gazze’de 1 olmak üzere 297 Filistinliyi tutukladığı ifade edildi.

İsrail yönetimi hapishanelerinde Ağustos ayına kadar aralarında 41 kadının da olduğu 4500 Filistinli esir bulunduğu bildirildi.

Batı Şeria ve Kudüs'te sık sık evlere baskın düzenleyen İsrail güçleri, Filistinlileri keyfi olarak gözaltına alıyor.

Filistin’deki resmi verilerine göre, İsrail 1967'den bu yana yaklaşık 1 milyon Filistinliyi tutukladı ve hâlihazırda İsrail hapishanelerinde yaklaşık 5 bin Filistinli bulunuyor.

Diğer yandan, Filistinliler, koronavirüs (Covid-19) salgınının esirler arasında yayılması tehlikesinden dolayı İsrail hapishanelerindeki hasta, kadın ve çocukların bir an önce serbest bırakılmasını istiyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.