'İsrail hapishanelerindeki çocuk mahkumlar kasıtlı bir şekilde ihmal ediliyor'

'İsrail hapishanelerindeki çocuk mahkumlar kasıtlı bir şekilde ihmal ediliyor'

İsrail yönetimindeki Damon Cezaevi'nde tutulan çocuk esirlerin kötü şartlarda bulundukları ifade edildi.

Esirler ve Özgürleştirilenlerin İşleri Heyeti'nin bugün yaptığı açıklamaya göre İsrail yönetiminin kontrolündeki Damon Cezaevi idaresi, sayıları 20'yi bulan çocuk esirleri kasıtlı bir şekilde ihmal ediyor ve onları çok kötü şartlarda tutuyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, heyet açıklamasında söz konusu bölümün insan hayatı için hiç uygun olmadığına, ergenlik yaşının altındaki esirlerin buralarda doğru düzgün havanın ve ışığın olmadığı ortamlarda tutulduklarına dikkat çekti. Açıklamada söz konusu bölümde çok kötü kokunun hakim olduğu, koğuşlardaki odaların haşeratla, farelerle ve hamam böcekleriyle dolu olduğu ve kapılarının da olmadığı vurgulandı. 

Esirler ve Özgürleştirilenlerin İşleri Heyeti, cezaevi yönetiminin aynı zamanda çocukların banyo yapması için sıcak su göndermediğine dikkat çekti. 

Açıklamada odalar arasındaki geçiş koridorunun çok dar olduğu ve zeminin düz olmadığı belirtildi. 

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi: "Yeni koronavirüsün yayılmasından sonra durum daha da tehlikeli hale gelmiş ve gardiyanlarla direk irtibatlar gerçekleşmesi sebebiyle bu çocuk esirlerin hayatları daha fazla risk altına girmiştir."

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.